25 september 2024

Nieuwe projectcoördinator Jill aan boord

Onder de tak van de speelpleinwerking wordt een extra nieuw project uitgewerkt, namelijk dat van co-animator.
Dit project zal in goede banen worden geleid door onze nieuwe medewerker Jill Serré. We maken graag even kennis met haar.

Jill was jarenlang actieve (groeps)leiding bij Akabe Heverlee. Na enkele jaren werkervaring in het buitengewoon onderwijs, de kinderopvang en thuisbegeleidingsdienst Resonans vond ze haar weg naar Het Balanske als projectcoördinator van het nieuwe project voor co-animatoren. Ze legt kort uit wat het project inhoudt: “Het project wil het vormings- en begeleidingstraject voor co-animatoren toegankelijker maken. Dat houdt in dat ik de weg, voor iedereen die graag animator wil worden maar hierin beperkingen ervaart, toegankelijker zal maken om co-animator te worden.”

Na enkele kennismakingsweken kan Jill al behoorlijk haar draai vinden. Jill: “Het Balanske is een super warm team waar iedereen je begroet met een glimlach. Er is altijd wel ambiance aan de snoezel, in de gang aan Kalebas, in de bureau... Ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen die graag co-animator wil worden en hen te motiveren en begeleiden naar fijne vakanties als co-animator. En hierin zeker ook de (hoofd)animatoren mee op sleeptouw te nemen.”

Naast haar job in Het Balanske oefent ze nog een leuk bijberoep uit: “Onder CrokoTil maak ik illustraties op maat en knutsel ik tweedehandsmateriaal op. Je kan me dus regelmatig in de kringloopwinkel vinden. Daarnaast hou ik er van om te bewegen in de buitenlucht. Ik probeer elke dag wat yoga te doen en heb me ook net ingeschreven voor enkele loopevenementen.”

Zeer welkom en veel succes met de uitwerking van dit mooie project, Jill!