28 augustus 2024

Kom dat zien: vernieuwingen in de cybersnoezel

Dankzij een mooie opbrengst van de Warmste Week konden we de cybersnoezel onlangs vernieuwen.

In onze cybersnoezel kunnen kinderen en jongeren met een beperking terecht voor computer- en multimedialessen. Het aanbod aan softwaretools groeit almaar en dus willen we mee evolueren met de digitale mogelijkheden, ook voor onze doelgroep.

Nieuw bij de cybersnoezel is:

  1.  De pillo: we beschikken over 2 kussens zodat het interactief stukje bevorderd wordt. Begeleiding kan zo samen spelen en ook meer succeservaring bieden. Bekijk hier meer over de Pillo.


  2. Een interactief scherm: met dit 75 inch touchscreen scherm kunnen deelnemers interactief gamen en het is mogelijk om er de pillo op aan te sluiten. Het scherm kan gebruikt worden met apps uit de playstore, maar ook voor vergaderingen en vormingen.


  3. Het interactieve zorginstrument CRDL, die aanraking vertaalt in geluid. Deze tool is aangekocht door onze collega’s bij kinderdagverblijf De Bal, maar zal ook bij de cybersnoezel ingezet kunnen worden.

Daarnaast hebben we nog steeds onze ipads en computers waar we de gebruikelijke activiteiten op kunnen doen.

Ook bij DJ Jam – de wekelijkse DJ-sessies – is er vernieuwing met extra koptelefoons en mengpanelen. Naast DJ’s Stan en Sam zal ook DJ Bart het team vervoegen. Welkom Bart!

Voor de cybersnoezel zijn we op zoek naar extra vrijwilligers om het team van Jan, An en Davy te versterken. Zo kunnen we meer deelnemers de kans bieden om op te starten en hun digitale kennis en kunde te versterken.

Cybersnoezel start zijn werkingsjaar op zaterdag 28 september, DJ Jam op zondag 29 september.

De nieuwe toepassingen uittesten kan tijdens de Balanskefeesten, onze jaarlijkse opendeur op zondag 22 september. Van harte welkom!

Heb je interesse om aan te sluiten of heb je vragen? Contacteer Sophie Massy: 016 63 90 21 of sophie@balanske.be